"Leven is bewegen!" roepen wij fysiotherapeuten altijd.
Een gezond lichaam, een gezonde geest en een rust roest mentaliteit daarmee blijf je jong, ongeacht je leeftijd.
 

Voor wie is MBVO bedoeld?


MBvO-activiteiten hebben een zodanig karakter dat ze in principe voor alle 55-plussers woonachtig in de gemeente Sittard-Geleen open staan.

Doel van MBvO-activiteiten is het op peil houden c.q. bevorderen van welzijn in lichamelijk, geestelijk en sociaal opzicht. Dit draagt eraan bij dat deelnemers zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen.

Bewegingsactiviteiten in groepsverband zijn het middel om de doelen te bereiken. Voor wat de lichamelijke gezondheid betreft zijn MBvO-activiteiten niet therapeutisch maar preventief van aard.

03|02|2017
Ecsplore

Ecsplore is verheugd u mede te kunnen delen dat Meer Bewegen voor Ouderen (gymnastiek, dans, watergymnastiek en MBvO-Functioneel Trainen) de status erkende interventie heeft gekregen.

Het erkenningstraject MBvO is beoordeeld op GOED BESCHREVEN.

De erkenning komt tot stand volgens de landelijke systematiek die gehanteerd wordt bij het beoordelen van leefstijlinterventies. Dit traject is zowel inhoudelijk als procedureel gebaseerd op de systematiek van het Centrum Gezond Leven van het RIVM (CGL).

 

verder lezen
Docenten

Ecsplore hecht grote waarde aan deskundigheid, ook bij het project MBvO. Bij alle activiteiten staan kwalitatief goede docenten voor de groep. Alle docenten zijn bevoegd om aan de doelgroep senioren les te geven. 

Lees meer
Docent(en) gezocht!

Voor MBvO maakt Ecsplore graag kennis met enthousiaste en gedreven docenten die affiniteit hebben met de doelgroep. Aantoonbare ervaring in het uitvoeren en organiseren van sport- en beweegactiviteiten voor senioren is een pré. 

Aanmelden